Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα στα γήπεδα

Οι προϋποθέσεις για την παρουσία θεατών σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου

Έπειτα από 17 μήνες τα γήπεδα σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν και πάλι τις θύρες τους για του εμβολιασμένους φιλάθλους.

Η σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» προβλέπει μεταξύ άλλων, τα εξής:

Από τις 19 Ιουλίου επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.
  • Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.
  • Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.
  • Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ «η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως δεκαπέντε (15) ετών».

Δείτε επίσης: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην εστίαση
Μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες η είσοδος σε χώρους διασκέδασης

Ειδικά για τους ανήλικους προβλέπονται δύο κατηγορίες:

  • Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.
  • Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Ο έλεγχος θα γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και tapid tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο ενώ οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσκομίζουν PCR Test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί